De nieuwe Betonbouwgids nu verkrijgbaar!

Vanuit Kijlstra Betonmortel geloven we dat vakkennis een belangrijke schakel is om projecten tot een goed einde te brengen. Daarom hebben we, naast vele vakmensen op iedere centrale die adviezen kunnen geven, vanaf vandaag de nieuwe Betonbouwgids beschikbaar voor alle professionals in de bouw als hét naslagwerk voor betonwerkzaamheden!

Na 4 jaar is de nieuwe Betonbouwgids helemaal up-to-date gemaakt klaar voor de toekomst . Naast de zeer complete technische informatie die u gewend bent bevat de gids ook duurzame tips die passen bij de huidige markt.

De gids is gericht op het complete proces van de betonconstructies. Van voorbereiden, verwerken tot uitvoeren samen met speciale aandacht voor duurzaamheid gedurende dit proces. Het is een onmisbare schakel voor de ontwerper uitvoerder en leverancier. Daarmee is er weer een belangrijke stap naar duurzaam bouwen gezet.

Een kennisbron en kompas voor duurzaam bouwen

Meer dan ooit speelt verduurzaming een rol in de betonindustrie. Daarom is de vernieuwde Betonbouwgids verrijkt met duurzaamheidskaders. Hij vormt daarmee een waardevolle kennisbron voor bouwprofessionals. Er staat bijvoorbeeld in hoe je kunt besparen op energie, maar ook op zaken zoals bekistingsmateriaal en bindmiddelen. Daarnaast wordt er in de gids verwezen naar animaties op de website van Betonhuis.

Streven naar CO₂ -neutraal
In de gids lees je ook over de duurzame ambities van de Nederlandse betonindustrie als het gaat om CO₂. Tussen 1990 en 2022 is de uitstoot al met 25% tot 30% gereduceerd. Als onderdeel van het strategische initiatief Uitvoering CO₂ Roadmap Beton van Betonhuis is het streven om in 2030 de uitstoot te reduceren met 60%. Met hergebruik van grind, zand en cement uit oud beton kan de betonmortelindustrie nu al stappen zetten om de  CO₂-te reduceren. Uiteindelijk moeten nieuwe technieken leiden tot CO₂-neutrale betonproductie.

Actuele kennis helpt de sector vooruit

Actuele kennis is van enorm belang in de bouwsector. Met een groeiende vraag naar duurzame bouwmaterialen en een blijvende behoefte aan gekwalificeerd personeel, is het verspreiden van kennis essentieel om de sector vooruit te helpen. De Betonbouwgids speelt hierin een cruciale rol door praktische informatie toegankelijk te maken voor zowel ervaren professionals als nieuwe generaties.

Wilt u er ook één?

Neem dan contact op met uw account manager of centrale en we helpen u graag verder!

Vorige
Vorige

Introductie van een betonmixer op waterstof

Volgende
Volgende

Bouwvak sluiting centrales